Vilken säljtyp är du? – Maurice Jenkens

Vem är du egentligen som säljare? Är du den lojale, analytikern eller entusiasten? Eller kanske någon helt annan av de 9 olika säljtyperna? Maurice Jenkens från Salestypes Insight, hjälper både försäljningschefer att förstå vilken säljtyp deras säljare har för att kunna optimera coachningen och även säljarna att förstå vilken säljtyp de är, för att kunna förbättra sitt sätt att sälja.

 

Maurice Jenkens
Maurice Jenkens – Salestype Insight

 

Att förstå vilken säljtyp man är kan ge stora fördelar i sättet att arbeta. Varför gör säljare på olika sätt och vad man de bli bättre på eller helt undvika? Genom att testa vilken säljtyp du är, så får man svaren man behöver för att kunna optimera sitt sätt att sälja. och ger försäljningschefen underlag för att optimera sin säljcoachning.

 

Genom egna tankar om hur man upplevs som säljare och via egna erfarenheter av hur vi ser på säljare, så växte intresset om att förstå dynamiken på djupet om vilka vi är och hur vi agerar i olika säljsituationer. Via ett flertal utbildningar och tester, så växte idén fram om att skapa ett företag runt Salestypes för att hjälpa bolag att hitta sin “blind spots” som säljare.

 

En förståelse för vika säljtyper som finns i ett företag, kan skapa en bättre dynamik och organisation och detta är något som också an användas i rekryteringen av olika säljare. Ett verktyg för att förstå vilka olika typer av säljare man behöver, beroende på vilka typer av kund man har.

 

Det är en intressant process att ta reda på vilken säljtyp man är och själv kom jag ut på andra sidan som en variant på säljtyp nr 9! Ta kontakt med Maurice och gör era egna tester i er organisation för att bättre klargöra vilka ni är!

 

076-10 94 99

www.salestype.se

maurice@salestype.se

 

/Mattias

 

P.S. Glöm inte att prenumerera på Säljpodden i iTunes eller på Spotify och gå gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. D.S

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: