Smartbound marketing och datadriven leadgenerering – Johannes Wellmann

Johannes Wellmann från Vainu är personen som vet hur du ska lyckas med din mix av inbound- och outboundmarketing, genom begreppet Smartbound marketing. Här berättar han också hur du med hjälp av datadriven information från öppna och publika kanaler, numera kan glömma dåliga ringlistor och istället alltid  vara relevant i dina säljsamtal.

Johannes Wellmann - Vainu
Johannes Wellmann – Vainu

 

Som säljare har du säkert någon gång haft listor på leads att ringa till eller ta kontakt med för att se om det kan bli nya kunder. Då har du säkert märkt att listorna många gånger har hållit låg kvalitet. Du har kanske känt att din produkt inte är relevant för det lead som du tar kontakt med och undrar varför hen finns med på den där listan? Det problemet kan snart vara borta för alltid.

 

När Johannes Wellmann från Vainu berättar om det sätt på vilket de samlar in information och gör den tillgänglig för dig som säljare, så känns det både modernt och smart. Modernt eftersom den information som finns om både personer och bolag på nätet, nu kan visualiseras och ge dig som säljare tydliga och intressanta ingångar på nya leads. Smart, eftersom det är på tiden att vi låter den teknik som finns jobba för oss, att hjälpa säljare med rätt leadgenerering och för bolagen att lösa sina problem. Vainu fördjupar sig om hur ni kan bli smarta och moderna i er prospektering i sin blogg: Den ultimata guiden till prospektering för B2B säljare! https://blog.vainu.io/se/prospektering/

 

Hur ska man tänka i mixen av outbound marketing och inbound marketing? Vad ger bäst resultat och när är det bättre att använda det ena före det andra? Johannes berättar här om hur du ska tänka och framför allt hur många moderna bolag jobbar, med sk Smartbound marketing. Ett begrepp som hjälper dig att förstå hur du kan mixa dessa två marknadsföringssätt för att göra dig relevant och för att låta kunderna hitta dig.

 

En vanlig missuppfattning är att man inte behöver “sälja” om man har fokus på inbound marketing, men här få du Johannes tankar om hur du som bolag bör resonera för att göra affärer och skapa intresse för din produkt,tjänst eller bolag. Det ena bör inte utesluta det andra.

 

Om du vill ha kontakt med Johannes Wellmann, så hittar du honom på Linkedin eller johannes@vainu.io.

 

Vill du veta mer om Vainu´s produkter och tjänster? Klicka här

 

/Mattias

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: