Säljrekordhållare, Vloggare och normbrytare – Navid Fard

Navid Fard är säljtalangen som startade eget för att förändra en hel bransch. Med medvetenhet, ärlighet och stort driv, går han sin egen väg för att göra skillnad inom försäljning med sina företag.

Navid Fard i Säljpodden
Navid Fard – HowToSell

Om någon slår säljrekord, så blir jag alltid väldigt nyfiken på hur det gick till och i det här avsnittet av Säljpodden berättar Navid hur han gjorde det. Trots säljrekord inom både hemelektronik- och bilbranschen, så lämnade han dem för att hjälpa andra företag med deras försäljning. Med sina bolag hjälper han inte bara till med face-to-face försäljning, säljcoachning och uthyrning av hela säljstyrkor, utan också med telemarketing och besöksbokning.

Han berättar också om hur han tänker om försäljning inom dessa branscher och vilka normer han brutit för att försöka ta bort det “smutsiga” i branschen och förbättra tillvägagångssättet som telefonförsäljning bedrivs på. Med bolagen Howtosell och Howtophone vill han sätta nya standarder för hur försäljning ska gå till. Hur man ska bete sig, hur man ska tänka och hur man ska skapa en relation för att allt ska kännas schysst för både säljare och kund.

Vi resonerar en del om varför telefonförsäljningen har fått dåligt rykte och vad de bolag som både håller med säljare och de bolag som beställer tjänsterna, borde tänka och göra för att folk överhuvudtaget ska våga prata med en säljare på telefonen igen. Varför har det billigaste och mest lättillgängliga säljverktyget blivit så besudlat med negativism och hat? Vad är orsaken till att vi inte längre ens vågar svara JA på den enklaste av fråga som en telefonsäljare ställer? Hör Navids förklaring och inblicken bakom kulisserna i det här avsnittet.

Det märks att Navid har ett enormt driv, som han tagit med sig in i entreprenörskapet för att skapa nya affärsmöjligheter. Det syns också i hans Vlogg (videoblogg) HowtoDay, där han dokumenterar sin resa som entreprenör. Vloggen som har en stor tittarskara på Facebook ger en bra inblick i hur ett företagarliv, med en person som har ett stort driv, kan se ut. Allt ifrån kundbesök, till resor mellan möten, säljsamtal och snack med personalen finns med. Navid berättar om hur han kom på idén att göra en svensk entreprenörsvlogg när han låg hemma i influensa och vem som var inspirationskällan till det hela.

Vi för också en diskussion om varför många anser att läsa böcker är en viktig del för att bli framgångsrik eller för att nå nya höjder. Navid har en annan syn på det hela och berättar om varför han inte läser böcker och vad han gör istället för att klara hinder och ta saker till nästa nivå.

Med målet att göra försäljningsyrket till något positivt för både säljare och kund och ta tillbaka telefonen som säljkanal, så håller det på och startas en rörelse som ska främja bra försäljning. Vi är några stycken i Sverige som vill ta ett krafttag om hur försäljning på schyssta villkor för både säljare och köpare, ska förbättras och Navid har tagit på sig ansvaret att få ihop de här smågrupperingarna och enskilda individerna till en samlad rörelse. Navid berättar om tankar som att göra försäljning och kundomhändertagande till ett professionellt yrke och kunna certifiera bra bolag som sköter sig bra mot sina säljare och kunder med mera. Håll utkik efter den här rörelsen för att bli en del av den om du vill stötta bra försäljning för alla.

Om du vill komma i kontakt med Navid Fard och få hjälp med din försäljning, så går du in på:

www.howtosell.se

eller ringer honom på 073-537 48 37

eller mailar honom på: navid.fard@howtosell.se

Följ också Vloggen HowtoDay på Facebook

 

/Mattias

P.S. Om du gillar det här avsnittet, så får du gärna dela det i dina sociala kanaler och prenumerera på Säljpodden. Vill du skriva en recension om podden på iTunes, så skulle jag bli jätteglad! D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: