Personal Branding och Storytelling – Pia Lanneberg

Experten på Personal Branding och Storytelling, Pia Lanneberg från LannebergBexelius, gästar Säljpodden och delar med sig av tips för att bygga ditt personliga varumärke i såväl sociala medier som i möte med kund.

Hur bygger man sitt personliga varumärke? Hur skapar man en bra story? Hur gör du dig intressant på LinkedIn och vad behöver du för att sticka ut?

Med mer än 20 års erfarenhet från PR och Kommunikation så kan Pia Lanneberg det mesta om hur du bygger ett varumärke och sprider dess budskap. I det här avsnittet av Säljpodden tar vi oss an ämnen som Storytelling och hur du bygger upp en bra story när du presenterar eller säljer. När passar det och när passar det inte att köra med Storytelling, där du öppnar med en händelse som format den du är? Du får lära dig hur du med STAR-modellen bygger exempel och stories om saker som andra kunder har gjort och även vad du bör undvika i Storytelling.

Vi pratar om ditt innehåll på LinkedInprofilen och vad du kommunicerar i sociala medier på gott och ont. Hur fixar du hygienfaktorerna för ett första intryck och hur skapar du “like-ability”? Sticker du ut med något och vad skriver du på din profil? Varför utnyttjar inte bolagen sina anställdas närvaro i sociala medier för att sprida budskap och nyheter mer?

Med boken “Ett starkt personligt varumärke – Din vassaste konkurrensfördel” så har Pia sammanfattat sina erfarenheter. Det är mycket tips och checklistor och man kan se det som en handbok i hur du bygger ditt varumärke. Hon berättar hur du med lite tid och lite handpåläggning kan sticka ut och få fram dina styrkor, på ett sätt som stärker dig och ditt varumärke.

Med utbildningsplattformen PBA- Personal Branding Academy, så kan du via guidning av Pia bygga ett starkt personligt varumärke som kommer att ge dig fördelar i karriären. Frågor du kan ställa dig inför PBA är: Vad har du “svart bälte” i och som kan vara till nytta för andra? Vad kan du bidra med och vad brinner du för? När du kommit på det behöver du ett sätt att kommunicera det på. Det blir ett sätt att göra sig köpbar i sociala medier. Skippa fokus på att sälja i dina försök i att bygga relationer, utan tänk på att hjälpa först och främst.

Ta del av Pias bok “Ett starkt personligt varumärke – Din vassaste konkurrensfördel

Besök hemsidan: www.lannebergbexelius.se

Kontakta Pia på LinkedIn

/Mattias

P.S. Gå gärna in på iTunes och prenumerera på Säljpodden och dela gärna avsnitten i dina sociala medier. Har du tid får du gärna skriva en kommentar om podcasten också. Tack! D.S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: