När sälj är ett hinder – Christer B Jansson

Christer B Jansson från Confident Approach berättar om forskningen som ligger bakom varför säljare inte säljer och vad det beror på. Med 16 identifierade Säljhinder, så kan du testa om nya säljare kommer att göra ett bra jobb redan i rekryteringen eller hjälpa befintliga säljare att jobba bort sina Säljhinder för att lyckas i sitt arbete.

Christer B Jansson i Säljpodden
Christer B Jansson – Confident Approach

 

Säljhinder är inget påhittat begrepp, utan det är ett resultat av forskare i Dallas, efter att ha studerat över 300.000 säljares beteenden i mer än 20 år. De identifierade initialt tolv olika Säljhinder och efter de sociala mediers födelse, så har de hittat fyra Säljhinder till. Du får reda på alla Säljhinder en säljare kan ha i detta avsnitt med Christer B Jansson från Confident Approach.

Jag önskade att jag hade haft det här samtalet för 15 år sedan och redan då förstått vad jag hade för Säljhinder. Jag önskar nu istället, att alla som tänker rekrytera säljare till företag, kollar av redan i rekryteringsfasen vilka Säljhinder personen framför dig har. Det kan spara en hel del pengar åt dig, eftersom du får reda på om den som söker säljjobbet kommer att sälja eller om hen inte vågar lyfta luren när det väl gäller. Till dig som har anställda säljare, kolla av vilka Säljhinder de har, så att ni kan öka effektiviteten och försäljningen. Och du som jobbar som säljare, prata med din chef och be att hen köper in ett Säljhindertest för att få hjälp att öka din försäljning!

Vi pratar om vilka hindren är och hur det yttrar sig. Christer berättar om sina erfarenheter med att testa säljare och vilka skillnader det kan bli om man identifierar Säljhinder, så att säljaren kan utvecklas. Du får veta hur ett säljhinder kan se ut, så att du kan identifiera dem hos dig själv eller dina kollegor och göra något åt dem.

Christer och hans fru har översatt en bok i ämnet som heter “Boken om Säljhinder” och som är en översättning av forskningsresultatet och vad man kan göra för att bli av med sina Säljhinder. Hela boken är ett måste för alla rekryterare och egenföretagare som vill anställa säljare själva eller utveckla de säljare de har. Se länk längre ner.

För mig blev detta samtal ett uppvaknande och gav mig mycket ny kunskap, som gör att jag nu lättare kan hjälpa säljare runt omkring att lyckas. Du kommer att se dessa Säljhinder hos dina kollegor, chefer och kanske hos kunder framöver, när du lyssnat på avsnittet. Jag förstår att Christer föreläser för blivande psykologer om det här och varför det är så viktigt med forskningsbaserad kunskap inom försäljning. Forskning inom försäljning kan hjälpa oss att förstå hur vi ska prata med våra kunder och hur de vill att vi pratar med dem, utan att gissa och bara gå på vad vi tror fungerar. Med hjälp av att förstå Säljhinder hos säljare, så kan vi inte bara öka deras effektivitet och försäljning, utan också bygga starka organisationer och framgångsrika företag. Gör dig därför själv en tjänst och ta reda på vilka Säljhinder du har, så att du kan utvecklas till din fulla potential, utan hinder på vägen.

Om ditt bolag behöver hjälp med att förstå och identifiera Säljhinder, så kan du kontakta Christer B Jansson via mail på christer@belbin.se eller på 073-073 50 44

Läs mer om Säljhinder på hemsidorna för Belbin och Confident Approach

Köp boken om Säljhinder här

/Mattias

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: