Modernt kvinnligt ledarskap, från säljare till ledningsgrupp – Nazanin Nematshahi

Nazanin Nematshahi från datortillverkaren Dell, har genom kvinnligt ledarskap gått ända från besöksbokare, utesäljare och säljchef, till ledningsgruppen på bolaget. Hennes resa är fantastisk och nyligen hamnade hon på organisationen Ledarnas 100-lista över framtidens kvinnliga ledare.

 

Nazanin Nematshahi
Nazanin Nematshahi – Dell

***************

Säljpodden görs i samarbete med Salesforce. I mitten av detta avsnitt hör du en av Salesforce´s kunder, Klas Danielsson, VD på SBAB, berätta om hur Salesforce hjälpt dem att lösa ett problem.

Gå gärna in på: https://www.salesforce.com/se och läs mer om vad Salesforce kan göra för just ditt företag.

 

Säljpodden görs i samarbete med premiumunderklädesmärket CDLP. Uppdatera din kalsonglåda idag genom att gå till www.cdlp.com och uppge koden SÄLJPODDEN i kassan för att få rabatt på ditt köp!

***************

Att börja som säljare kan vara svårt i sig. Men att dessutom ha en invandrarbakgrund och vara kvinna, i en mansdominerad teknikbransch, låter oerhört svårt. I det här avsnittet berättar Nazanin hur hon tagit sig an det.

 

Att våga ta sig an nya utmaningar och verkligen ta chansen när man får den, är något som Nazanin verkligen tagit fasta på. Även om du känner dig osäker, så ska du testa. I det här avsnittet hör du hennes resa från besöksbokare åt säljarna, till säljchef, ända upp till ledningsgruppen på Dell.

 

Med kvinnligt ledarskap har hon skapat säljteam som slagit rekord och driver jämställdhetsprojekt för att få in mer kvinnor i branschen. Det är ett arbete som lönat sig såväl för bolaget som de team hon arbetat med. Till exempel har hennes team ibland fått de svåraste säljuppdragen och vänt dem till framgångssagor och nya nöjda kunder.

 

Nazanin menar att man med mod och driv kan gå hela vägen till toppen, oavsett ingångskriterier och bakgrund. Eftersom hon vill fortsätta att utveckla sitt kvinnliga ledarskap, så ser hon till att ingå i olika nätverk.  Ett av nätverken hon lyfter fram och som är ett stort stöd, är Women for Leaders.

 

Vill du få kontakt med Nazanin när du lyssnat på det här avsnittet? Du kanske också vill jobba på Dell? Här är hennes profil på Linkedin.

 

/Mattias

 

P.S. Prenumerera på Säljpodden i iTunes eller Spotify!  Gå också gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. Tack! D.S

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: