Kundservice i världsklass – PG Wettsjö

Han är föreläsarnas föreläsare

Om du inte lyssnat på en kundserviceföreläsning med PG Wettsjö från EQP Business School, så borde du anmäla dig nästa gång du har möjlighet. Han tillhör eliten av föreläsare i Sverige och har föreläst i såväl Globen som Cirkus och på alla de stora scenerna och har alltid en historia eller exempel på lut.

PG Wettsjö i Säljpodden
PG Wettsjö, EQP Business School, gästar Säljpodden

I det här avsnittet av Säljpodden, så har jag förmånen att intervjua PG om presentationsteknik, om blackouter på scen, förberedelser inför ett tal, om hur man trollbinder sin publik med anekdoter och exempel som skapar bilder i hjärnan, om kundservice och mycket annat.

En positiv chock

Vi pratar också om boken han skrivit om kundservice, ”Ge kunden en positiv chock” som blivit en bestseller. Han berättar om varför han skrev den och hur han fått ihop områden som bemötande, klagomål, vinnande kommunikation, kundservice för olika personlighetstyper och merförsäljning i en bok, istället för att läsa olika böcker i varje ämne och att den därför fått väldigt bra mottagande av läsarna.

Vi pratar om olika exempel från boken på bra och dålig service och diskuterar exemplen om den sura receptionisten, kassapersonalen på lunchrestaurangen och de bankanställda som fick dela på dollarsedlar vid årets slut.

Servicekontaktpunkter

Vi pratar SKP-analys som du själv kan utföra i ditt företag eller butik för att se vilka Service-Kontakt-Punkter du har, där kunden irriterar sig eller kanske avstår från att gå in i din butik eller fullfölja ett köp.

Har du varit kund i ditt eget företag eller butik? Har du gått igenom den köpprocess som dina kunder går igenom och förstår hur den känns för dina kunder? Om inte, så kan det vara en god idé att testa det för att kunna se var det brister eller blir irritationsmoment som du kan ändra och PG avslöjar varför.

Vad är det viktigaste man kan göra själv för att förbättra sin servicegrad och hur motiverar man sin personal att ge bättre service? PG ger ett mycket bra tips på hur du får bästa tänkbara service på en restaurang och som jag måste prova någon gång och hur man motiverar sin personal till att utföra bättre service.

 

Vill du köpa boken ”Ge kunden en positiv chock”? Gå då till någon av följande länkar:

http://www.eqp.se/sv/media/bocker/e/18/ge-kunden-en-positiv-chock-pg-wettsjo/

http://www.adlibris.com/se/bok/ge-kunden-en-positiv-chock—kundservice-i-varldsklass-9789198008524

 

Vill du boka PG Wettsjö för en föreläsning eller utbildning, så tag kontakt på någon av dessa länkar:

Via mail på: pg@eqp.se

http://www.eqp.se/sv/forelasare/pg-wettsjo/

http://www.talarmaklarna.se/sv/forelasare/pg-wettsjo/

http://www.bestseller.se/bestspeakers/pg-wettsjo

 

Vill du gå på en öppen föreläsning och lyssna på PG? Klicka då på denna länk:

https://wimab.se/Produkter/Forelasningar?Forelasare=PG%2BWettsj%25c3%25b6

 

/Mattias

P.S. Om du gillar Säljpodden och det här avsnittet, så får du gärna prenumerera på podcasten i din telefon eller på hemsidan www.saljpodden.se och gärna dela avsnittet i dina sociala kanaler. Tack! D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: