Hur du säljer PR – Marie Hagberg

Med över 1500 medverkanden i media genom åren och med både flera böcker, spel, egen podcast och flitigt testande, så är Marie Hagberg från Hjälp en Journalist ett äkta proffs på hur du kommer med i media och får PR. Hon berättar i den här intervjun om hur du ska göra för att få journalister att skriva om dig.

Vi pratar om hennes tidigare böcker om dejting och hur dejting och försäljning liknar varandra och varför frågor inom dejting är lika viktigt som i ett säljsamtal. Marie menar att många säljare även är bra dejtare pga sin förmåga att ställa frågor. Hon har själv råkat ut för många som pratar och pratar om sig själva och helt glömmer bort motparten. Inte olikt säljare med dålig förmåga att lyssna!

Vi pratar om nätverkande och vad som är viktigt att tänka på när man nätverkar. Marie berättar också om sin och kollegan Nina Jansdotter´s podcast Nätverkspodden och vad de brukar prata om där och som rör olika aspekter av nätverkande, PR och marknadsföring.
Marie avslöjar en sak om journalister som många nog inte känner till och hur du kan dra lärdom av det när du vill få dem att skriva om dig.
Att PR ändrar sig över tid och journalisternas arbete likaså gör att det numera faktiskt är ganska lätt att få gratis PR, men det måste säljas in först! Vi pratar om hur hon gör när hon säljer in PR till journalister, redaktioner och mediahus och vilka steg hon brukar ta för att komma med i media. En guldgruva för dig som funderar på hur man ska göra för att komma med i media.
För att hjälpa journalister och företagare och även privatpersoner att hitta varandra och kunna bli intervjuade, så startade hon tjänsten Hjälp en journalist. En tjänst där du kan prenumerera på journalisters sökningar efter intervjupersoner och på så sätt få en väg till publicitet och kontakt med en journalist.

Vill du ha kontakt med eller hjälp av Marie och ta del av hennes tjänster och böcker? Nedan hittar du länkar för detta:

/Mattias
P.S. Du vet väl om att du kan prenumerera på avsnitt av Säljpodden? Gå till www.saljpodden.se och klicka på menyn prenumerera, så får du ett mail varje gång ett nytt avsnitt är ute. D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: