Hur integrering skapar affärsnytta – Charbel Gabro

Hur kan integrering bli en affärsnytta för företag? Möt föreläsaren Charbel Gabro, Årets Talare Genombrott, vinnare av Narren-priset för sina insatser att göra skillnad och nominerad till en rad andra priser. Charbel Gabro är föreläsaren som hjälper Sverige att förstå nyanlända och nyanlända att förstå Sverige. Han visar hur integrering och mångfald på arbetsplatserna kan skapa affärsnyttor för företag och berika företagskulturer. Detta är historien om flyktingen som vände sitt destruktiva liv till något gott och som vill ge tillbaka till Sverige.

 

Charbel Gabro
Charbel Gabro – Föreläsare & Integrationist

 

***************

Säljpodden görs i samarbete med Salesforce. Du hör Emil Jungåker, VD på Framtiden AB berätta om hur Salesforce hjälpt dem, i mitten på detta avsnitt.

Gå in på: https://www.salesforce.com/se och läs mer om vad Salesforce kan göra för ditt företag.

 

Säljpodden görs också i samarbete med premiumunderklädesmärket CDLP. Uppdatera din kalsonglåda idag genom att gå till www.cdlp.com och uppge koden SALJPODDEN i kassan för att få rabatt på ditt köp!

***************

 

Charbel Gabros historia lämnar få människor oberörda. Från sitt sista minne av Syrien, till det första minnet av Sverige. Så börjar han sin berättelse. Hans uppväxt i Norrköping kantades av utanförskap och destruktivitet. Som ett resultat visste han inte om han skulle kalla sig svensk eller fortfarande en flykting från Syrien. I det här avsnittet får du inte bara ta del av Charbels egen resa. Du får även en förståelse för hur integrering av nyanlända och invandrare, kan skapa affärsnyttor för företag.

 

Så från dagen han bestämde sig att lämna sitt destruktiva liv och istället bli en god människa, har allt blivit annorlunda. Konsekvensen är att han har blivit den personen som han själv skulle behövt under sin uppväxt. Någon som kan inge mod, hopp och stöd i en tung vardag av utanförskap och förortsliv.

Till exempel, så ger han idag tillbaka i form av föreläsningar i skolor och på företag, i möten med idrottsföreningar och i samtalsgrupper med unga killar. Det sista för att rädda dem från kriminalitet, droger och våld på gatorna och få dem på rätt väg. Samtalsgrupper som verkligen givit resultat.

 

Något viktigt som vi pratar om, är hans första stapplande steg med att sälja in sina föreläsningar till företag. En av hans strategier var att bjuda in personer som han tänkte skulle skriva om honom, till sina föreläsningar. En annan var att bjuda in personer han ville ha kontakt med för andra uppdrag. Smarta metoder som lönade sig. Självklart så blev det mycket lättare för gästerna att förstå, skriva och anlita honom i andra sammanhang, när det hört honom föreläsa.

Det kanske är en strategi som du också kan applicera, för att få större genomslag och fler kunder?

 

Charbel förklarar också hur integrering och mångfald kan skapa förståelse över gränser. Till exempel berättar han om hur bolag kan skapa flera affärsnyttor, genom att ha en större mix av människor med olika bakgrund i personalgruppen.

En stor anledning till att han är så flitigt anlitad, är att många bolag faktiskt har viljan att förändra sig. Problemet är att de inte riktigt klarat av att ta steget än. Det är precis där han kommer in och delar kunskap och förmedlar insikter i hur de ska tänka, för att bli en mer inkluderande arbetsplats.

 

Så, om du vill veta mer om Charbel eller ta kontakt med honom, gå då till: www.charbelgabro.se eller info@integreraflera.se

 

/Mattias

 

P.S. Glöm inte att prenumerera på Säljpodden i iTunes eller på Spotify och gå gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. D.S

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: