Drottningen av tech i Sverige – Danica Kragic

Vad händer när AI och robotar blir mer och mer intelligenta? Kommer de att ta över världen från oss människor och kommer de att utplåna alla säljare? Professor Danica Kragic från KTH ger oss sin bild av hur AI och robotar kommer hjälpa oss med, men också vad de kommer att få problem att ta över. Med över en miljard kronor i forskningspengar kommer hon nu att leda Sveriges största forskningsinsats inom AI-området.

Danica Kragic i Säljpodden
Danica Kragic – Professor, KTH

Hon är förmodligen Sveriges trevligaste professor. I alla fall den trevligaste jag träffat (och det är en del genom åren)! Hon benämns som den mest inflytelserika personen inom Tech i Sverige och i sin professur inom robotik och datalogi, leder hon forskning inom en rad områden på KTH. Till exempel vilken typ av kropp en robot ska ha, för att kunna utföra mänskliga handlingar.

Vi får veta vad AI egentligen är och om robotarna kommer att bli smartare än människor framöver. Hon berättar också om svårigheterna med att utveckla robotar, som jämfört med människor har väldigt svårt att hantera finmotoriska rörelser.

Hon berättar också om hur AI växer in i vår vardag och hur vi redan idag interagerar med artificiell intelligens, utan att tänka på det nämnvärt.

Danica berättar om vilka områden som du som säljare kommer att behöva se upp med, för att inte robotar ska komma att ersätta dig på sikt och vilka jobb de aldrig kommer att kunna ta. Det är enklare än du tror att räkna ut!

/Mattias

P.S. Glöm inte att prenumerera på Säljpodden i iTunes eller på Spotify och gå gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. D.S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: