Facebook och botar som säljkanal för B2B – Alexander Morad

Som grundare till Sveriges kanske just nu snabbast växande socialamedierbyrå, så har Alexander Morad från Bright Mind Agency en hel del insikter och kunskap om vad som fungerar och inte. Med datadriven analys och med en hel del klurighet, så hjälper han sina kunder att få maximal exponering och outcome av sina annonseringar på Facebook och i andra sociala medier.

 

Alexander Morad
Alexander Morad – Bright Mind Agency

Många undrar om Facebook verkligen är en lämplig säljkanal för B2B-bolag? Självklart är det en bra kanal, om du gör rätt! Med Alexander Morad och hans gäng på Bright Mind Agency i Jönköping, så ser de till att rätt exponering görs, med rätt innehåll, i rätt format till rätt målgrupp.

 

Med datadriven analys ser de mönster och trender, som gör att kunderna kan få den träffsäkerhet de vill ha. Att rikta annonser vid en viss tidpunkt i ett visst mönster vid en viss plats kan göra stor skillnad. Speciellt om du jämför med att gå på Facebooks egna förslag när du gjort ett inlägg. Eftersom Facebook blir svårare och svårare att nå ut på med organiskt material, (då Facebook inte tjänar någonting på det), så vill Facebook att du ska marknadsföra dina inlägg i större omfattning. Det är något du bör fundera på om du ska annonsera, menar Alexander. Det är bättre om du sätter dig ner och tar fram vilken målgrupp du vill nå, på vilket sätt, med vilket budskap och i vilket format, snarare än att bara marknadsföra ett föreslaget inlägg.

 

Alexanders tips är istället att ta professionell hjälp om du vill skapa en kampanj som ska nå ett särskilt uppsatt mål. Alternativet är som sagt att gå på egna Facebooks förslag och de är inte alltid det bästa för dig och ditt bolag. De förslagen riskerar ofta att dina kampanjer kostar mer än de smakar och gör dig besviken över resultatet.

 

Vi diskuterar också hur framtidens marknadsföring i sociala medier kommer att se ut. Hur kommer annonsering och försäljning att utvecklas på befintliga stora, etablerade sociala plattformar, de närmsta åren? Vad händer med Messenger och olika “bottar” på andra plattformar, som hjälper dig att ge info, sälja direkt eller göra en beställning? En utveckling Alexander ser, är att det kommer bli att du använder en bot, snarare än att ringa till ett bolag eller gå in på en hemsida och beställa något.

 

Att VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality) kommer att bli viktiga plattformar för försäljning och reklam är det ingen tvekan om. Det är bara en tidsfråga innan vi kommer dit. Om några år är dessa plattformar hopväxta med sociala kanaler, så vi kan träffas i en VR-värld. Med den nya tekniken med VR och AR, så kommer annonsering och vår sammankoppling med produkter bli mer påtaglig. Onekligen en spännande framtid att arbeta med för en socialamedier byrå som Bright Mind Agency som är under uppbyggnad!

 

Ta del av Bright Mind Agency’s hemsida

Connecta med Alexander på Linkedin

 

/Mattias

 

P.S. Prenumerera på Säljpodden i iTunes och gå gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. D.S

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: