Få kunden att minnas dig och ditt budskap – Mattias Ribbing

Hans minne är bland de bästa i världen. All hans kunskap om hur du minns och hur hjärnan lär sig genom att skapa bilder, har blivit till 4 böcker. Nu gästar minnesmästaren Mattias Ribbing Säljpodden och berättar hur du som säljare får dina kunder att minnas ditt budskap när ni träffas.

 

Minnesmästaren Mattias Ribbing
Mattias Ribbing – Mind Academy

 

***************

Säljpodden görs i samarbete med Salesforce. David Rådberg, Regional Sales Director på Salesforce, berätta om årets viktigaste event, Basecamp Stockholm den 9 april, i mitten på detta avsnitt. Gå in på: https://www.salesforce.com/se/events/basecamp-stockholm/ och anmäl dig till Basecamp Stockholm redan idag för ett event i världsklass!

***************

 

Hur använder vi vår hjärna, så att vi kan minnas det vi behöver och så länge vi vill? Hur memorerar du en hel dagstidning, så att du kan återberätta allt som står där? På vilket sätt får man någon att komma ihåg allt du säger och minnas dig för alltid? Allt detta och lite till berättar minnesmästaren, författaren och föreläsaren Mattias Ribbing om, i nya avsnittet av Säljpodden.

 

Mattias Ribbing har i sina böcker beskrivit hur du maxar din hjärna, genom att få den att minnas i bilder. Han har med sina tekniker också hjälpt elever att fatta matte på ett enkelt sätt. Nu lär han ut teknikerna till både Skolverket, lärare och föräldrar, för att få dem att använda det med eleverna. Allt för att de ska lära sig effektivare och tydligt minnas det de lärt sig.

 

Vi pratar om hur din hjärna på ett enkelt sätt kan associera en bild till något du läser eller hör. Hur du sedan sparar bilden i minnesfack i din hjärna och plockar fram den när det behövs. Tips som kan vara oerhört värdefulla för att aldrig glömma viktiga saker.

 

Hur får man någon att komma ihåg det du säger och hur får du dina kunder att minnas det du vill? Med Mattias tekniker och med en kvarts träning om dagen, så kommer du kunna skippa inköpslistan för alltid. Du kommer också att minnas alla namn och telefonnummer i din mobil eller memorera innehållet i en rapport. Kort sagt, minnas det du behöver och vill.

 

Med hjälp av “Ribbings cykel”, så lär du dig enkelt att skapa de minnesmönster som passar dig, för att du ska komma ihåg saker. Du lär dig att skapa mentala bilder åt dina kunder, som du vill att de ska minnas i samband med dig. Du hittar info om Ribbings cykel i Ribbings pod.

 

Läs mer om Mattias Ribbing och hans böcker och kurser på:

www.mattiasribbing.se

/Mattias

 

P.S. Glöm inte att prenumerera på Säljpodden i iTunes eller på Spotify och gå gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. D.S

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: