Experten på strategigenomförande – Johan Book

Vad är en strategi utan ett genomförande? Vad är en idé till förändring om den aldrig sätts i verket? Hör Johan Book från Motivationsbyrån, Sveriges kanske främste expert på effektiva strategigenomföranden, berätta hur ledarskap, engagemang och effektiva och motiverade medarbetare hänger ihop.

Johan Book - Motivationsbyrån i Säljpodden
Johan Book – Motivationsbyrån

Vad behöver chefer och ledare tänka på och göra för att få engagerade och motiverade medarbetare och vilka faktorer påverkar viljan att prestera lite mer än vi behöver? Med stöd i världens främsta evidensbaserade arbetspsykologiforskning tar han avstamp för att berätta vilka metoder som fungerar.

Att använda den forskning som finns på sitt område för att förändra arbetssättet borde vara en självklarhet i de flesta branscher. Inom ledarskap så finns det urstark evidensbaserad forskning som visar exakt vad som fungerar, men problemet är att chefer kanske inte alltid gör det som bevisligen fungerar och frågan är hur det påverkar dig som säljare?

I det här avsnittet pratar vi om allt ifrån volleyboll, dåliga och bra chefer, vad som motiverar oss på jobbet, vad vi tänker om våra chefer, varför säljsiffror inte nödvändigtvis är en bra motivationsfaktor, korkade bonussystem och om Johans pågående bokprojektet som börjar ta form.

Johan Book från Motivationsbyrån är den kanske mest följda “icke offentliga” personen på Linkedin och jag undrar om du har undgått att se hans insiktsfulla inlägg och artiklar? Med stor passion för effektiva strategigenomföranden och med kunder som Swedbank, ICA, XL Bygg och Siemens m fl, så är han etablerad på den absoluta toppen av personer som kan hjälpa företag att genomföra det som ledningen vill göra i organisationen och samtidigt få med sig personalen att känna delaktighet och motivation.
Han pekar ut vad företagen behöver göra och med stöd av arbetspsykologiforskning, så visar han upp de vetenskapliga bevis som finns för att vissa metoder fungerar för att få medarbetare motiverade och prestera och samtidigt må bra.

När du lyssnar på det här avsnittet, så får du lära dig vad effektiva strategigenomföranden innebär, vad chefer i Sverige behöver jobba på, hur Johan kan hjälpa ditt företag med era strategier och hur chefer kan få sina medarbetare att bli motiverade att vilja göra ett bra jobb.

Vill du komma i kontakt med Johan så hittar du honom på:

/Mattias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: