Erfarenheter efter 10.000 kallsamtal – Timmi Jofur

Efter en olycka i tonåren som kostade honom ena benet har han med ett kolossalt driv och storslagna målsättningar, slagit såväl säljrekord som gjort mer än 10.000 kallsamtal. Med sitt synsätt på försäljning och förmåga att skapa resultat, så tar han fram säljares VARFÖR för att motivera dem till nya framgångar.

Timmi Jofur gästar Säljpodden
Timmi Jofur – Alphapartner AB

Den kaffeälskande Timmi Jofur gästar Säljpodden och delar med sig av sina erfarenheter om försäljning. Med bara ett ben, en hyfsad pokerkarriär och över10.000 kallsamtal i bagaget, så har han mycket spännande att berätta om hur han har lyckats slå rekord på de ställen han arbetat på, bygga upp säljavdelningar och driva upp egna bolag.

Vi tar avstamp i den olycka som påverkat hela hans driv och vilja att hela tiden sätta upp nya mål. Timmi berättar om uppvaknandet från den destruktiva tillvaro som han förde, som gav honom insikt om att förändra sitt liv och hitta en balans i livet, för att ta tillvara på de kunskaper och det driv han hade. Han resonerar också om hans tankar då han som ung bestämde sig för att hitta en fru som kunde vara en motpart och broms till hans ibland vidlyftiga idéer och som kunde hålla ner honom på jorden.

Han berättar om sin tidiga säljkarriär och hur han räknade ut hur mycket han behövde sälja varje arbetspass för att klara den dubbla bonusen som bolaget satt upp för de verkligt framgångsrika säljarna. Han ger en inblick i vad en driven säljare som han själv gjorde, om det var driftstopp i deras dialer och som gjorde att han låg före alla andra säljare. En mycket enkel men också talande bild för vad som skiljer mellan att nå framgång eller vara medelbra.

Timmi delar med sig av det tillfället då han i högräntetider klev in på banken och visade upp sina lönespecar, för att bevisa för banken att han skulle kunna köpa ett hus till sin fru och ofödda barn och vad banktjänstemannens reaktion blev.

Vi diskuterar lite om vad som varit hans framgångsfaktorer inom telesälj och hur han resonerar inför varje kallsamtal för att bygga ett förtroende tidigt i samtalet. Han berättar också om vilket det största problemet är när han coachar säljare och som egentligen är väldigt lätt avhjälpt. Han talar också om det enkla, men ack så viktiga trick som är nyckeln till bra försäljning när affären är gjord, för att fortsätta att bygga förtroende och ska en bra känsla hos kunden.

Insikter från att ha haft 90-talister anställda och deras syn på arbete och prestation pratar vi också om och dessa erfarenheter var en bidragande orsak till att han lade ner sitt TM-bolag i vintras. Erfarenheter som många bolag behöver reflektera över och se hur man ska bemöta.

Timmi berättar också om sitt VARFÖR. Han har hittat sitt och vad som motiverar honom att gå upp på morgonen och göra sitt bästa och han berättar om hur han i ett uppdrag fick fram varje säljares VARFÖR och vad det ledde till.

Han berättar också om hur en frustration över dåliga dialers på marknaden resulterade i att han började utveckla en egen dialer som nu är ute på marknads och som är det bästa man kan få tag i just nu. Hans bolag Alphapartner AB säljer denna dialer både i Sverige och utomlands och siktar på en global marknad.

 

Länkar till Timmi Jofur:

Linkedin: Timmi Jofur

Mail: timmi@alphapartner.se

Mobil: 072-314 18 73

Hemsida: www.alphapartner.se

Länk till hans mest lästa artikel: https://www.foretagande.se/forsaljning/forsaljning-forsorjer-oss-alla/

/Mattias

P.S. Om du gillade det här avsnittet så får du gärna dela det i dina Sociala kanaler. Du får också gärna följa sidan för Säljpodden på Linkedin. D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: