Stärk ditt sälj med mental säljträning-Marie Algotsson Skogh

Mental säljträning är något för dig som vill komma i rätt form inför säljåret 2017. Marie Algotsson-Skogh från dinEffekt AB berättar i årets första avsnitt av Säljpodden hur du som säljare skapar rätt förutsättningar för att mentalt komma i form, genom  att använda muskulär och mental avslappning. Hon berättar om hur hon med sitt koncept MentalSäljKompetens ger dig som säljare de verktyg du behöver för att skapa målbilder, försätta dig i rätt mental inställning och förbättra sättet du agerar på i ett kundmöte genom att träna din hjärna och kropp att slappna av.

Marie berättar hur du som nybörjare av mental träning tar dig an muskulär avslappning och hur du på väg till ett säljmöte kan syssla med positivt ältande för att framkalla rätt stämning i dig. Inte att förväxla med Stig-Helmer Olsson från Sällskapsresan-filmerna som säger “Jag är inte rädd, jag kan flyga”! Inte får inte förekomma och Marie förklarar varför redan efter 12 minuter.

Har du blivit avvisad i en säljsituation någon gång? Såklart, du har. Vet du att du förmodligen har saker i din tidigare erfarenhet som triggar igång saker hos dig vid ett sånt tillfälle och som gör att du börjar prata annorlunda, kanske blir passiv eller aggressiv eller säljer hårdare till en kund som t ex tycker du är för dyr? Med lite mental träning kan du enkelt skapa ett lugn när du  blir avvisad och agera som du bestämmer, istället för att reagera på triggern.

Om du har en massa ältande av negativ karaktär, så finns det ett enkelt knep. Skriv ner dina tankar som det är problem med. När du är klar riv sönder lappen! Ta sedan fram ett nytt papper och skriv ner hur du vill att det ska vara istället och på det sättet skapar du ett nytt mentalt spår, genom en fysisk handling.

Marie berättar också om skillnaden på mål och målbild och hur du kan uppleva att affären hänt innan du träffar kunden. Likheten med en elitidrottare är väldigt slående och därför är mental träning för säljare så effektivt!

Vi pratar lite om vad NLP eller Neurolingvistisk Programmering och hur det kan hjälpa dig att kommunicera med kunden på ett annat sätt. Många av oss säljare känner till begreppet spegling eller “rapport” för att följa kundens rörelser och tempo och det kommer från NLP.

Boken som Marie varit med och skrivit “Mental träning för Säljare i världsklass” nämner vi efter ca 40 minuter och Marie berättar lite om innehållet, t ex om självbilder och hur man hittar vinnarkänslan i säljet.

Vill du anlita Marie eller titta lite på vad hon gör? Titta på länkarna nedan:

marie@dineffekt.se

Mobil: 070-9504640

Nätföreläsning på Föredrag.se – Våga sälja och stärk dig själv mentalt

http://foredrag.se/search.php?q=v%E5ga+s%E4lja&x=5&y=8

Nätföreläsning på Kontentan – MentalSäljKompetens

http://www.kontentan.se/?s=marie+algotsson

Nätföreläsning på E-learningportal.se – Mental säljstyrka

http://e-learningportal.se/f%C3%B6rel%C3%A4sning/f%C3%B6rs%C3%A4ljning/intro_ma_salj_m_saljstyrka_trailer.html

Nätutbildning på Diploma utbildning – Mental träning för arbetssökande

https://www.diplomautbildning.se/utbildning/Mental-traning-for-arbetssokande/109/

Nätutbildning på Diploma utbildning – Medveten kommunikation för arbetssökande

https://www.diplomautbildning.se/utbildning/Medveten-kommunikation-for-arbetssokande/111/

Nätutbildning på Diploma utbildning – Medveten kommunikation för säljare

https://www.diplomautbildning.se/utbildning/Medveten-kommunikation-for-saljare/112/

/Mattias

P.S. Gillar du Säljpodden? Ge gärna en kommentar om podcasten där poddar finns och dela gärna podcasten i dina sociala kanaler. D.S.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: